Cave de la Reine Jeanne

Har du testat crémant från La Cave de la Reinne? Om inte, gör det. Ett unikt uttryck efter extra lång lagring på jästfällningen. Jérôme Arnaux kan konsten att tillverka personligt vin.

La Cave de la Reine Jeanne är en del av Le Cellier des Tiercelines, den äldsta vinkällaren i Arbois i regionen Jura. I källaren huserar Jérôme Arnaux som verkligen är Juras egen son. Född och uppvuxen i regionen arbetade han redan som ung hos flera olika vinbönder i Arbois och han har erfarenhet av allt Jura har att erbjuda. Bland annat har han under tio år arbetat hos Stephane Tissot. Han arbetar numer både med egna vingårdar som han konstant utökar och genom att köpa druvor från odlare i trakten. Jérôme arbetar efter ekologiska principer och hållbara metoder och gör magiskt goda viner som representerar Jura på ett förstklassigt sätt. Han har bland annat valt att lagra sin Crémant de Jura i 30 månader på jästfällningen, istället för sedvanliga 8 till 12 månader. Resultatet är häpnadsväckande.

Till producentens hemsida

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta bekräftar du rätt ålder.