Christophe Pacalet

Gamla stockar är nyckeln. I tillräckligt gamla vingårdar har marken en gång brukats naturligt, oavsett vad som hänt på vägen, och det är lättare att återskapa ett sådant jordbruk igen. Vi gillar uttrycket i Christophes viner, här finns alla de härliga dragen vi önskar av en beaujolais av bra modell. Nu välkomnar vi flaskor från Chénas och Côte de Brouilly till Sverige.

Beaujolais är distriktet för Christophe Pacalet, som har lång erfarenhet av att arbeta med naturlig vinmakning. Redan 1999 grundade han, tillsammans med sin farbror Marcel Lapierre, Domaine Les Marcellins. Numer jobbar han under eget namn, i samarbete med odlare som står för frukt enligt hans ideal och har stor respekt för naturen.

En av nycklarna till bra viner är enligt Christophe att arbeta med frukt från gamla vingårdar. Även om dessa har brukats konventionellt någon gång under 1980-talet, så har marken längre tillbaka skötts naturligt och det har varit lättare att gå tillbaka till ekologisk odling igen. Handskörden sker vid maximal mognad och sorteringen sker samtidigt. Samma medarbetare hjälper till med skörden säsong efter säsong. De flesta känner vingårdarna väl sedan många år, vilket är en annan viktig faktor bakom kvaliteten.

Lanseringsdags mars 2021 – två viner från lägena Chénas och Côte de Brouilly

• Christophe Pacalet Chénas 2019, nr 93459, 199 kr VINET HITTAR DU HÄR
Bärigt och nyanserat. Toner av blåbär, körsbär, fat, plommon, örter och kryddor. Ett vin med typiska drag från detta läge och en nyans av pion. Elegant stil med lång smak.  

• Christophe Pacalet Côte de Brouilly 2019, nr 51120, 219 kr VINET HITTAR DU HÄR
Frisk, fräsch doft och skinande röda bär, toner av myrten och plommon. Jordmånen är den speciella ”pierre bleu” med vulkaniska inslag. Karaktärsfullt från Côte de Brouilly. Till producentens hemsida

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta bekräftar du rätt ålder.