Domain de Juchepie

Flyttlasset gick från Belgien till Loire 1985, utan en tanke på att göra vin. Sedan dess har Eddy Oosterlinck-Bracke byggt upp en kvalitetsverksamhet med biodynamisk inriktning.

Côteaux du Layon Faye, Anjou i Loire, är adressen för Domaine de Juchepie. Eddy Oosterlinck-Bracke är operasångare, skådespelare, regissör, målare och tidigare fabrikör – och numer även hängiven vinmakare i Loire.

Under 1985 upptäckte Eddy och hans hustru Mileine ett traditionellt gårdshus på toppen av en kulle. Runtomkring fanns planteringar med äldre vinrankor. Gården hade ingen utrustning för att producera vin och till en början användes den endast som semesterhus, men med åren kom en önskan om att producera vin. Paret flyttade till gården permanent år 2001, då med 6 hektar vingårdsmark. Tillsammans tar familjen nu fram utsökta och uttrycksfulla produkter. Vinerna – såväl röda och vita som söta – är kristallklart rena i smaken, mångfacetterade och koncentrerade.

Det är vingårdsarbetet det till stor del hänger på, för som Eddy säger: ”A great wine is not made in the cellar, but in the vineyard.”

Till producentens hemsida

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta bekräftar du rätt ålder.