Domaine Bassac

Serien Margalh representetar hållbara viner från en hörna av Frrankrike som blir alltmer intressant vad gäller ekologi och kvalitet. Domain Bassac har jobbat länge i denna anda.

Domänen är vackert beläget vid Puisalicon, en liten medeltida by i hjärtat av Languedoc i södra Frankrike, på samma avstånd från de tre städerna Beziers, Pézénas och Bédarieux.  Domaine Bassac är en familjeegendom som producerat vin med samma passion för hållbar odling i flera generationer, odlingen sker enligt ekologiska principer. De Bassacs vingårdar täcker 80 hektar, som består av ett stort antal olika jordmåner, runt Puisalicon och grannbyn Thezan-les-Béziers. Den varierade och originella mixen av vinrankor på Bassac tar hänsyn till den särskilda karaktären av klimat, jord och geografiskt läge. I vinkällaren, belägen i hjärtat av Puisalicon, arbetar Francois Delhon. Francois far var en av eldsjälarna som startade vad som i dag är världens viktigaste mässa för ekologiskt och biodynamiskt vin – Millésime Bio.


Till producentens hemsida

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta bekräftar du rätt ålder.