La Soufrandière

Det enda sättet att skapa viner som vibrerar av terroir är att arbeta naturligt och ta hand om jorden, menar bröderna Jean-Guillame och Jean-Philippe Bret.

Egendomen La Soufrandière ligger i Mâconnais, Bourgogne. Bröderna Jean-Guillaume och Jean-Philippe Bret tog över domänen från sin mamma år 2000 och de har i dag cirka 5 hektar mark i Pouilly-Vinzelles, Mâconne-Vinzelles och Beaujolais-Villages. Bröderna driver även Bret Brothers, en verksamhet där druvor köps in från micro-parceller med gamla stockar.

På La Soufrandière har börderna satsat på biodynamisk odling därmed, som de säger, helt enkelt respekterat livet. Naturligt jordbruk utan några bekämpningsmedel är enligt bröderna det enda sättet att producera levande och terroir-drivna viner. Sedan år 2006 har egendomen varit biodynamiskt certifierad. Man arbetar exempelvis med häst i vingårdarna, vilket är skonsamt för jorden.

Till producentens hemsida

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta bekräftar du rätt ålder.