Pian Dell’Orino

Toskana är hemorten för Italiens mest producerade kvalitetsviner. Vid sidan av Chianti så finns också vinet Brunello di Montalcino. Brunello är en klon av druvan sangiovese, som används i området och i dokument från Montalcino så återfinns beteckningen ”brunello” redan på 1300-talet. Brunellos historia hör nära samman med familjen Biondi-Santi. Kvalitetsvinerna med DOCG-beteckning har en extrem lagringspotential.

Bakom Pian Dell’Orino står familjen Jan och Caroline Pobitzer. De äger sex ha och de fyra olika vinfälten ligger grannar med Biondi Santi, omgärdade av skog. Vingården är relativt gammal, den köptes av familjen 1997 och var då 1,5 ha stor. Jan och Caroline började genast att ställa om produktionen till biodynamisk odling och har under åren köpt upp mer mark och nyplanterat. I dag produceras tre olika cuveer – Piandorino IGT, Rosso di Montalcino DOC och Brunello di Montalcino DOCG. Vinerna som Jan och Caroline producerar är mycket eftersökta världen över.

Viner från Pian Dell’Orino
• Pian Dell’Orino Rosso di Montalcino 2014
• Pian Dell’Orino Brunello di Montalcino ”Vignetio del Versante” 2011

Till producentens hemsida

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta bekräftar du rätt ålder.