Bret Brothers

Bret Brothers startades i början av 2000-talet av bröderna Bret, som även äger La Soufrandière, för att utveckla viner under ett annat spår. Micro-parceller med äldre stockar är utgångsläget.

Maconnais i södra Bourgogne är hemvist för Breth Brothers. Bröderna Jean-Guillaume och Jean-Philippe Bret startade år 2001 sin negoce-verksmhet, det vill säga vinifiering med inköpta druvor, med målet att göra stora terroirviner. Det kräver utvalda vingårdar med gamla vinrankor och specifik terroir, skött av passionerade odlare. De köper endast ”stående” druvor, handplockar dem själva, vinifierar rätt mogen frukt, förvarar, lagrar och buteljerar själva. Med andra ord ger de samma omsorg och passion till dessa druvor som till frukten från de egna ägorna, La Soufrandière.

Bröderna väljer bara små lotter på 0,15-0,5 hektar, vilket ger en enkel ekvation. För varje cuvée från Bret Brothers gäller 1 vin = 1 lott = 1 odlare.  Därmed är deras viner oftast ”micro-cuvéer” med en produktion på 900-4000 flaskor per vin.

Till producentens hemsida

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta bekräftar du rätt ålder.