Christophe Pacalet

Gamla stockar är nyckeln. I tillräckligt gamla vingårdar har marken en gång brukats naturligt, oavsett vad som hänt på vägen, och det är lättare att återskapa ett sådant jordbruk igen.

Beaujolais är distriktet för Christophe Pacalet, som har lång erfarenhet av att arbeta med naturlig vinmakning. Redan 1999 grundade han, tillsammans med sin farbror Marcel Lapierre, Domaine Les Marcellins. Numer jobbar han under eget namn, i samarbete med odlare som står för frukt enligt hans ideal och har stor respekt för naturen.

En av nycklarna till bra viner är enligt Christophe att arbeta med frukt från gamla vingårdar. Även om dessa har brukats konventionellt någon gång under 1980-talet, så har marken längre tillbaka skötts naturligt och det har varit lättare att gå tillbaka till ekologisk odling igen. Handskörden sker vid maximal mognad och sorteringen sker samtidigt. Samma medarbetare hjälper till med skörden säsong efter säsong. De flesta känner vingårdarna väl sedan många år, vilket är en annan viktig faktor bakom kvaliteten.

Till producentens hemsida

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta bekräftar du rätt ålder.