Porta del Vento

Porta del Vento är Sicilien i modern och verkligt naturlig form, genom bland andra vinerna Voria Rosé och Voria Bianco. Vingårdarna ligger på norra Sicilien, inte långt från Palermo, på omkring 600 meters blåsig höjd och har rankor som i genomsnitt är 50 år gamla. Marco Sferlazzo står för produktion med biodynamisk inriktning inom vilken biologisk mångfald och en jord i balans tillhör målsättningarna. Efter handskörden får naturen göra sitt i vineriet, med så lite handpåläggning som möjligt.

Rosévinet är tillverkat på Siciliens druva perricone och jäst på betong. Det är ett ”frizzante”, lätt bubbligt vin som är jäst en andra gång på flaska, men inte degorgerat och inte heller filtrerat. Druvan cataratto blir till Voria Bianco, även det pärlande och tillverkat på samma sätt, utan filtrering eller degorgering. Det är viner som fortfarande är på sin jästfällning, så att säga. Vi säger välkommen till Porta del Vento och dessa två personliga viner.

För närvarande säljer vi ej Porta del Ventos viner via Systembolaget.

Till producentens hemsida

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta bekräftar du rätt ålder.