Radici e Filari

Familjen Buganza, med vinstockar i bland annat La Morra, Verduno och Roero, har odlat och framställt vin sedan 1970-talet. Sedan 2016, och den första certifieringen, har man sakta men säkert fått alla sina ägor certifierade. Familjen har två projekt med vin och grappa – Buganza som är hela familjens projekt sedan ett trettiotal år och Radici e Filari som är sonen Emanueles projekt med rötterna i det gamla Italiens vinhantverk.

Med Radici e Filari ville Emanuele ta traditionen vidare i ett eget spår med ekologiska och naturliga viner. ”Det här är framtidens viner”, säger han. Piemontes egna druvor kommer till tals i olika tappningar, där varje druvas egen karaktär får framträda i naken frukt och spännande vinmakning. Vinerna har i olika sammanhang redan hunnit få internationell uppmärksamhet och flera har fått en medalj kring flaskans hals. I serien finns mousserande på ursprunglig metod, orange vin och vitt vin på arneis samt rött på nebbiolo, barbera, pinot nero och freisa.

Hösten 2020 introducerar vi nya viner från Radici e Filare i Sverige. Ett av dem, Radici e Filarie La Matota 2018, ingår även i en barbera-låda tillsammans med ett vin från Casscina Corte.

Till producentens hemsida

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta bekräftar du rätt ålder.