Vinet som slog alla rekord får uppföljare på annan druva

Snacka om att ha en strykande åtgång. Vinet som slog alla rekord under sommaren och tidig höst heter Voyages och kommer från vår vinbonde Pierre Frick i Alsace. ”Så himla läckert”, var omdömet som gick igen i de flesta kanaler. Voyages är ett skalmacererat vitt vin med härlig djup färgton, en blend av många druvor och med biodynamisk produktion. Voyages tog slut i ett nafs, men vi hojtar till när det åter finns på lager.

Till dess kan du istället välja ett annat vin från Pierre Frick, himla läckert även det. I Systembolagets tillfälliga sortiment lanserade vi i slutet av oktober Pierre Frick Carriere Riesling Macération, ett skalmacererat vin med djup färgton, här finns lite extra struktur av tanniner. Du hittar det bakom nummer 90364 på Systembolagets hemsida och där ser du vilka butiker som har vinet hemma. Du kan även be din butik ta hem det från annan adress, när det har gått en vecka efter lansering. Fler vinet från producenten finns i Systembolagets sortiment och hösten 2020 kommer även en låda med två viner.

Pierre Frick Carriere Riesling Macération 2018
Frankrike, Alsace | Fylligt och smakrikt | 750 ml | 12,5% | 279 kr
Här hittar du vinet >

Alla viner från Pierre Frick
Alla viner från producenten på Systembolaget just nu >

Pierre Frick, vinproducentens inriktning och vinproduktion, kan du läsa mer om under Våra vinbönder.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta bekräftar du rätt ålder.