Nytt och naturligt på Sylvaner från Frick

Pierre Frick är producenten som tar täten i Alsace när det gäller naturlig vinmakning, med ekologisk odling sedan 40 år och biodynamisk certifiering sedan tidigt 1980-tal. Ett enkelt val, menar Jean-Pierre, när siktet är inställt på kvalitet.

I den naturliga andan gillar Jean-Pierre även att presentera vita viner som har fått extra bett, strävhet och struktur genom att musten legat i skalkontakt viss tid. Här är det druvan Silvaner som lagts på gamla foudres och fått jäsa naturligt för att sedan endast filtreras varsamt genom cellulosamembran. Vinet buteljeras utan svavel och i flaskan hittar du äkta vara som speglar jordmån och årgång.

• Pierre Frick Sylvaner Macération 2020, nr 9406601, 259 kr
Vinet har en inbjudande, gyllene färgton. I doft och smak finns nyanser av mogna päron, nötter, kryddighet, tropiska drag, torkade aprikoser, havtorn och en liten beska av apelsinskal. Ett torrt, fräscht och energifullt vin med fin tanninstruktur, nötighet och sälta i avslutet. Servera vinet vid 12 grader, gärna till carpaccio på fisk, kallskuret, en grönsakspaj eller grillat grönt.

HÄR BESTÄLLER DU VINET!Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta bekräftar du rätt ålder.