Trio från Weingut Julius

Weingut Julius ligger i Gundheim i regionen Rheinhessen. Här jobbar Georg Julius och hans familj ekologiskt och omsorgsfullt, egendomen är certifierad sedan år 2010. Jordmånen på platsen är speciell och fördelaktig, den ger fin mineralitet till vinerna. Tre viner från Weingut Julius har anlänt och finns att beställa.

• Riesling Hasenlauf Trocken 2020, 159 kr
Pigg och frisk smak med toner av gröna äpplen, krispigt gråpäron och mycket citrus. Elegant mineralitet och lång eftersmak. Servera vid 8 grader, gärna till fågel, asiatisk mat som sushi, fläsk eller smakrik soppa. Nr 53745.

• Riesling Morstein 2020, 199 kr
En Feinherb som är lite rundare och fylligare med liten restsötma. Toner av mogen gul frukt och drag av honung, fin balans och stringent syra. Servera vid 6 till 8 grader, även här är asiatisk mat ett bra val. Nr 79542.

• Spätburgunder Trocken 2019, 193 kr
Ett karaktärsfullt vin på Tysklands version av Pinot Noir, har vilat på ståltank nio månader. Minerala nyanser och saltlakrits, jordiga toner, blå frukt och bär. Passar till mycket i matväg – nötkött, kryddstarka rätter, grytor, grillad kvalitetskorv och goda ostar. Nr 73771.


Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta bekräftar du rätt ålder.