Domaine Leon Barral

En av södra Frankrikes stora inspirationskällor bakom vingårdar med biologisk mångfald och producent av många krogars favoritvin. Möt Didier Barral på Domaine Leon Barral.

Leon Barral har sitt säte i Faugères, Languedoc. Här äger familjen Barral 27 hektar, varav 7 hektar är avsatt till betesmark för kor och hästar. I denna biodynamiska verksamhet har djuren stor betydelse. Familjen Barral är vinodlare sedan 1750. Didier Barral tog över domänen i början av 2000-talet tillsammans med sin bror och här finns ett genuint intresse för naturen, med speciell inriktning mot mikroorganismernas funktion och insekternas roll i vingårdens biokultur.

Barral var en av de första i området att jobba biodynamiskt och inspirerar sedan länge många andra vinodlare, både i området och på andra håll, att gå mot denna inriktning. I dag arbetar Didier med vingårdar som är i full biologisk balans. Efter alla år med biodynamisk odling har hans odlingar nu nått en kraft och styrka där inget behöver tillsättas och där naturen står för det viktiga arbetet med att skapa och behålla rätt balans.


Till producentens hemsida

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta bekräftar du rätt ålder.