Vincent Gaudry

Alla Sancerres jordmåner kommer till uttryck i Vincent Gaudrys vin Le Tournbride på regionens stora druva. Sauvignon Blanc i biodynamisk form.

Vincent Gaudry har adress Sancerre och här har Vincent sedan starten 1993 varit en pionjär som visat vägen genom sin egen tolkning av biodynamisk vitikultur och vinmakning. Att gå emot strömmen i en region som inte direkt är känd för ekologiska viner och driva terroir som tanke har varit hans mission. Jordens kraft och platsens uttryck är det viktigaste för Vincent.

Domänen ligger i en by utanför Sury-en-Vaux, en satellitkommun. Den omfattar 9 hektar och Sancerres alla tre olika terroirer finns med – lera-kalksten eller märgel (terres blanches), flinta (silex) och stenig, grusliknande sandsten (caillottes). Vincent har en liten vingård med 90-åriga stockar, vilka han ympar från till sin nyplantering. Ha får alltså möjlighet att jobba helt med ”selection massale”. Plogar gör han endast på våren och försommaren, sedan växer det grönt mellan rankorna för att ge biodiversitet till vingårdarna. Sedan 2004 är domänen certifierad som biodynamisk.

Till producentens hemsida

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta bekräftar du rätt ålder.