Weingut Julius

Georg Julius är tredje generationens vinmakare i familjen och driver i dag Weingut Julius tillsammans med sin fru Christine. Vineriet ligger i den lilla byn Gundheim i södra Rheinhessen, nära Tysklands äldsta by Worms. Julius tillhör minoriteten av ekoproducenter i Tyskland och har 19 hektar, varav 60 procent är gröna druvor och 40 procent är blå, av både inhemska och mer moderna sorter.

Georg och Christine försöker påverka naturen så lite som möjligt och stödja ekosystemet. Vingården är ekologiskt certifierad sedan 2007. Bland annat odlar de grönt mellan vinrankorna för att få diversitet på floran. I vingården består jordmånen av varm, bördig löss (vinddriven, finkornig jord), lera och lite sandsten. Denna jordmån kan lagra vatten i lång tid, så att det räcker även under långa, varma somrar. Jordmånen ger näring och mineraler till rankorna och i sin tur mineralitet i smaken.

Till producentens hemsida

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta bekräftar du rätt ålder.